Onze trainers

De trainingen van Hardlopen Alkmaar worden gegeven door

Annemiek | Franc | Joop Engelen | Herman Evers | Peter Bootsman


Joop Engelen

Joop Engelen

Mijn naam is Joop Engelen. Het hardlopen is bij mij begonnen in 1990 met een weddenschap om de halve van Egmond te lopen. Net gestopt met roken en met een slechte voorbereiding is dat wel gelukt, maar ik dacht: de volgende keer moet het anders. Daarna ben ik lid geworden van Hylas in Alkmaar en al snel werd ik looptrainer, wat ik tot de dag van vandaag nog steeds doe. Twee maal per jaar de cursus Start to Run van de KNAU heb ik 15 jaar met veel plezier gedaan. Zelf loop ik natuurlijk ook graag. Tegenwoordig helaas minder dan voorheen. Maar toch ongeveer 60 marathons gelopen, vele halve en kortere afstanden en een aantal keren de Jungfrau-marathon. Nu beleef ik veel plezier aan trail-lopen. Mijn doel is mensen kennis te laten maken, maar ze vooral door te laten gaan met hardlopen.

Rooster april-juni 2020 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartprijstrainerStartpunt
Alkmaar Centrumhalf gevorderd Niveau IImaandag 19:456 apr-130JoopWijkcentrum De Eenhoorn


Peter Bootsman

Peter Bootsman

Hoi Ik ben Peter Bootsman. Ik ben 47 jaar en getrouwd met Sandra. Sinds 2009 ben ik gestart met hardlopen en daar was ik zo enthousiast over dat ik al snel een cursus gevolgd heb tot looptrainer. Tegenwoordig werk ik als fulltime trainer bij mijn eigen bedrijf Fitbycoaching waar ik als Personal trainer trainingen verzorg. Dit zijn vooral bootcampachtige trainingen.
Als loper heb ik in middels 2 marathons gelopen en ben in voorbereiding voor mijn derde marathon (Rotterdam). Daarna ga ik direct de voorbereiding in voor mijn tweede halve triatlon (Reugen).
Tijdens mijn trainingen probeer ik vooral het plezier in het sporten laten beleven voor mijn atleten. Ik heb een rustige maar toch gedreven aanpak maar ben er van overtuigd dat als de atleet plezier beleefd aan de trainingen, hij of zij, eerder terug zal komen maar ook het beste uit zichzelf zal halen.

Rooster april-juni 2020 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartprijstrainerStartpunt
Alkmaar Centrumhalf gevorderd Niveau Idinsdag 19:3007 apr-130PeterWijkcentrum De Eenhoorn

Herman

Herman

Mijn motto: bewegen is leven! (en dan wel met plezier )

Dit jaar ben ik de 60 gepasseerd, heb twee kinderen (eind 20) en ik werk 3 dagen in de week.
Ik speel in een volksmuziek bandje, mijn laatste vakantie fietste ik 1500 km met mijn vrouw een rondje Duitsland Zweden Denemarken, dus beweeg regelmatig 🙂

Ik heb een recreatie-sport opleiding gedaan en 25 jaar schermsport beoefend waarvan 15 als trainer. Sinds 10 jaar ben ik met hardlopen bezig (oa bij Hylas Alkmaar en als begeleider jongeren met rugzakje bij Trias Heiloo).
Randactiviteiten: longbow schieten, squash, middeleeuwsekrijgskust, en 6 jaar aikido.

Kortom veel leuke dingen om in de training te verwerken 🙂

Rooster april-juni 2020 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartprijstrainerStartpunt
Alkmaar OudorperpolderHalf-gevorderdwoensdag 20:0008 apr-130HermanZwembad de Hoornse Vaart

Jorgen

Jorgen

info volgt

Rooster april-juni 2020 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartprijstrainerStartpunt

Annemiek

Annemiek

Ik ben Annemiek Bier-Lenting (37) getrouwd en moeder van 2 dochters. Na de geboorte van onze 2e dochter ben ik door mijn broer en een goede gezamenlijke vriend gestart met hardlopen via Evy Gruyart. Altijd gedacht “hardlopen dat kan ik niet”, “niks voor mij”, maar ja ik deed het ook helemaal verkeerd. Al gauw liep ik 5 km en de eerste wedstrijdjes kwamen in beeld.

Mij aangesloten bij een loopgroep waar ik veel techniek leerde. Na 6,5 jaar leek het mij ook erg leuk om les te gaan geven (dit is wat ik ook doe in mijn kapsalon waar ik stagiaires opleid en als coach voor beelddenkers).
Dus de opleiding voor hardlooptrainers gestart en inmiddels behaald.
Ik hoop jullie het plezier, ontstressen, de kracht en het bewuster leven te laten ervaren als je komt hardlopen bij mij…………

Tot snel Groet Annemiek

Rooster april-juni 2020 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartprijstrainerStartpunt
Alkmaar OudorperpolderBeginnerwoensdag 20:0015 apr-130AnnemiekZwembad de Hoornse Vaart

Franc

Franc

Mijn naam is Franc Tomasouw, 48 jaar oud en afkomstig uit Den Helder. Ik loop al heel wat jaren, dit mede door mijn werk bij defensie maar sinds 2014 ben ik serieus met hardlopen begonnen en heb me aangemeld bij een club. Ik heb meerdere marathons en halve marathons gelopen en wil in 2021 (het jaar dat ik 50 wordt) nogmaals een marathon doen, het liefst in het buitenland. Van 2016 t/m 2019 heb ik 3 jaar met mijn gezin op Aruba gewoond en daar ben ik erachter gekomen dat ik graag hardlooptrainer wilde worden. Hardlopen is voor mij ontspanning en plezier, dit wil ik graag overdragen aan de lopers in de aankomende groep. Mijn motto tijdens de training is: “blijven lachen want lopen is leuk”.

Rooster april-juni 2020 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartprijstrainerStartpunt
Alkmaar CentrumBeginnermaandag 19:4513 apr-130FrancWijkcentrum De Eenhoorn