Onze trainers

De trainingen van Hardlopen Alkmaar worden gegeven door

Joop Engelen | Herman Evers | Peter Bootsman


Joop Engelen

Joop Engelen

Mijn naam is Joop Engelen. Het hardlopen is bij mij begonnen in 1990 met een weddenschap om de halve van Egmond te lopen. Net gestopt met roken en met een slechte voorbereiding is dat wel gelukt, maar ik dacht: de volgende keer moet het anders. Daarna ben ik lid geworden van Hylas in Alkmaar en al snel werd ik looptrainer, wat ik tot de dag van vandaag nog steeds doe. Twee maal per jaar de cursus Start to Run van de KNAU heb ik 15 jaar met veel plezier gedaan. Zelf loop ik natuurlijk ook graag. Tegenwoordig helaas minder dan voorheen. Maar toch ongeveer 60 marathons gelopen, vele halve en kortere afstanden en een aantal keren de Jungfrau-marathon. Nu beleef ik veel plezier aan trail-lopen. Mijn doel is mensen kennis te laten maken, maar ze vooral door te laten gaan met hardlopen.

Rooster September-December 2019 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt


Peter Bootsman

Peter Bootsman

Hoi Ik ben Peter Bootsman. Ik ben 47 jaar en getrouwd met Sandra. Sinds 2009 ben ik gestart met hardlopen en daar was ik zo enthousiast over dat ik al snel een cursus gevolgd heb tot looptrainer. Tegenwoordig werk ik als fulltime trainer bij mijn eigen bedrijf Fitbycoaching waar ik als Personal trainer trainingen verzorg. Dit zijn vooral bootcampachtige trainingen.
Als loper heb ik in middels 2 marathons gelopen en ben in voorbereiding voor mijn derde marathon (Rotterdam). Daarna ga ik direct de voorbereiding in voor mijn tweede halve triatlon (Reugen).
Tijdens mijn trainingen probeer ik vooral het plezier in het sporten laten beleven voor mijn atleten. Ik heb een rustige maar toch gedreven aanpak maar ben er van overtuigd dat als de atleet plezier beleefd aan de trainingen, hij of zij, eerder terug zal komen maar ook het beste uit zichzelf zal halen.

Rooster September-December 2019 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Alkmaar Centrumhalf gevorderd Niveau Idinsdag 19:003 September, 201915 weken-150PeterWijkcentrum De Eenhoorn
Alkmaar CentrumBeginnerdinsdag 20:153 September, 201915 weken-150PeterWijkcentrum De Eenhoorn

Herman

Herman

Mijn motto: bewegen is leven! (en dan wel met plezier )

Dit jaar ben ik de 60 gepasseerd, heb twee kinderen (eind 20) en ik werk 3 dagen in de week.
Ik speel in een volksmuziek bandje, mijn laatste vakantie fietste ik 1500 km met mijn vrouw een rondje Duitsland Zweden Denemarken, dus beweeg regelmatig 🙂

Ik heb een recreatie-sport opleiding gedaan en 25 jaar schermsport beoefend waarvan 15 als trainer. Sinds 10 jaar ben ik met hardlopen bezig (oa bij Hylas Alkmaar en als begeleider jongeren met rugzakje bij Trias Heiloo).
Randactiviteiten: longbow schieten, squash, middeleeuwsekrijgskust, en 6 jaar aikido.

Kortom veel leuke dingen om in de training te verwerken 🙂

Rooster September-December 2019 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Alkmaar Centrumhalf gevorderd Niveau IImaandag 19:452 September, 201915 weken-150HermanWijkcentrum De Eenhoorn

Jorgen

Jorgen

info volgt

Rooster September-December 2019 Alkmaar

locatietrainingtijdstipstartduurprijstrainerStartpunt
Alkmaar OudorperpolderHalf-gevorderdwoensdag 20:004 September, 201915 weken-150JorgenZwembad de Hoornse Vaart