Onze trainers

De trainingen van Hardlopen Alkmaar worden gegeven door

Annemiek | Franc | Herman EversJoop EngelenPaul Kramer


Joop Engelen

Joop Engelen

Mijn naam is Joop Engelen. Het hardlopen is bij mij begonnen in 1990 met een weddenschap om de halve van Egmond te lopen. Net gestopt met roken en met een slechte voorbereiding is dat wel gelukt, maar ik dacht: de volgende keer moet het anders. Daarna ben ik lid geworden van Hylas in Alkmaar en al snel werd ik looptrainer, wat ik tot de dag van vandaag nog steeds doe. Twee maal per jaar de cursus Start to Run van de KNAU heb ik 15 jaar met veel plezier gedaan. Zelf loop ik natuurlijk ook graag. Tegenwoordig helaas minder dan voorheen. Maar toch ongeveer 60 marathons gelopen, vele halve en kortere afstanden en een aantal keren de Jungfrau-marathon. Nu beleef ik veel plezier aan trail-lopen. Mijn doel is mensen kennis te laten maken, maar ze vooral door te laten gaan met hardlopen.

Rooster januari-maart 2021

locatietrainingtijdstipstarttrainerStartpunt 
Alkmaar Centrumhalf gevorderd Niveau IImaandag 19:3022 maartJoopWijkcentrum De Eenhoorninschrijven


Herman

Herman

Mijn motto: bewegen is leven! (en dan wel met plezier )

Dit jaar ben ik de 60 gepasseerd, heb twee kinderen (eind 20) en ik werk 3 dagen in de week.
Ik speel in een volksmuziek bandje, mijn laatste vakantie fietste ik 1500 km met mijn vrouw een rondje Duitsland Zweden Denemarken, dus beweeg regelmatig 🙂

Ik heb een recreatie-sport opleiding gedaan en 25 jaar schermsport beoefend waarvan 15 als trainer. Sinds 10 jaar ben ik met hardlopen bezig (oa bij Hylas Alkmaar en als begeleider jongeren met rugzakje bij Trias Heiloo).
Randactiviteiten: longbow schieten, squash, middeleeuwsekrijgskust, en 6 jaar aikido.

Kortom veel leuke dingen om in de training te verwerken 🙂

Rooster januari-maart 2021

locatietrainingtijdstipstarttrainerStartpunt 
Alkmaar OudorperpolderHalf-gevorderdwoensdag 20:0024 maartHermanZwembad de Hoornse Vaartinschrijven

Jorgen

Jorgen

info volgt

Rooster januari-maart 2021

locatietrainingtijdstipstarttrainerStartpunt 

Annemiek

Annemiek

Ik ben Annemiek Bier-Lenting (37) getrouwd en moeder van 2 dochters. Na de geboorte van onze 2e dochter ben ik door mijn broer en een goede gezamenlijke vriend gestart met hardlopen via Evy Gruyart. Altijd gedacht “hardlopen dat kan ik niet”, “niks voor mij”, maar ja ik deed het ook helemaal verkeerd. Al gauw liep ik 5 km en de eerste wedstrijdjes kwamen in beeld.

Mij aangesloten bij een loopgroep waar ik veel techniek leerde. Na 6,5 jaar leek het mij ook erg leuk om les te gaan geven (dit is wat ik ook doe in mijn kapsalon waar ik stagiaires opleid en als coach voor beelddenkers).
Dus de opleiding voor hardlooptrainers gestart en inmiddels behaald.
Ik hoop jullie het plezier, ontstressen, de kracht en het bewuster leven te laten ervaren als je komt hardlopen bij mij…………

Tot snel Groet Annemiek

Rooster januari-maart 2021

locatietrainingtijdstipstarttrainerStartpunt 
Alkmaar Centrumhalf gevorderd Niveau Idinsdag 19:3023 maartAnnemiekWijkcentrum De Eenhoorninschrijven

Franc

Franc

Mijn naam is Franc Tomasouw, 48 jaar oud en afkomstig uit Den Helder. Ik loop al heel wat jaren, dit mede door mijn werk bij defensie maar sinds 2014 ben ik serieus met hardlopen begonnen en heb me aangemeld bij een club. Ik heb meerdere marathons en halve marathons gelopen en wil in 2021 (het jaar dat ik 50 wordt) nogmaals een marathon doen, het liefst in het buitenland. Van 2016 t/m 2019 heb ik 3 jaar met mijn gezin op Aruba gewoond en daar ben ik erachter gekomen dat ik graag hardlooptrainer wilde worden. Hardlopen is voor mij ontspanning en plezier, dit wil ik graag overdragen aan de lopers in de aankomende groep. Mijn motto tijdens de training is: “blijven lachen want lopen is leuk”.

Rooster januari-maart 2021

locatietrainingtijdstipstarttrainerStartpunt 

Paul

Paul

PaulIk ben Paul, 53 jaar, getrouwd en samen hebben we een zoon van inmiddels 16 jaar oud. Ik ben ooit echt begonnen met hardlopen via een Start to Run cursus bij een atletiek vereniging bij mij in de buurt. Ik liep daarvoor wel zo nu en dan voor mijzelf maar hierin zat geen regelmaat en ik vond het alleen lopen ook niet echt leuk. Door te gaan lopen in groepsverband is het hardlopen zo veel leuker geworden! Daarnaast heb ik ondervonden dat de juiste begeleiding heel erg belangrijk is om op een verantwoorde manier te sporten.

Na een aantal jaren bij de vereniging hardgelopen te hebben, werd ik gevraagd om hardlooptrainer te worden bij de club. Ik heb bij de Atletiek Unie mijn opleiding hiervoor gevolgd en geef nu nog steeds trainingen bij de atletiek vereniging.

Ik beleef zelf nog elke dag veel plezier aan het hardlopen. Het is een zeer belangrijk onderdeel van mn leven geworden waar ik niet zonder kan. Het is mijn belangrijkste uitlaatklep, het geeft mij geestelijke energie en je ontdekt je omgeving en de natuur op een heel andere manier. Na jaren in het zakelijke leven te hebben rondgerend in een wereld van hectiek en targets, heb ik dan ook sinds kort mn leven omgegooid en van mn hobby en passie mn werk gemaakt! Ik ben nu full-time hardlooptrainer en ik sta voor je klaar om je te helpen de eerste, of de volgende stap, in het hardlopen te ontdekken!

Tot snel bij een van mijn trainingen!
Paul